Voedzame haverkoeken

Gepubliceerd op 27 mei 2024 om 10:22

Ben je opzoek naar een lekker en verantwoord tussendoortje dat je makkelijk mee kunt nemen voor onderweg? Dan zit je hier goed. Deze haverkoeken bevatten veel vezels, weinig suikers en door de toevoeging van tahini en zonnebloempitten veel mineralen. Uiteraard zijn ze gluten- en zuivelvrij.  Geniet ervan!

gezonde havermoutkoeken. glutenvrij, vegan, zuivelvrij

Ingrediënten

- 50 gr. havermout

- 75 gr. havermeel (dit kan je zelf maken door havermout in de blender fijn te malen tot meel)

- 20 gr. kokosbloemsuiker

- 1 el. tapiocazetmeel

- 1,5 tl. bakpoeder

- 1 tl. kaneel

- 1 tl. gemalen anijszaad

- snufje zout

- 25 gr. pompoenpitten

- 50 gr. rozijnen

- 2. el. tahini

- 2 el. ongezoete appelmoes of 1 ei

- ongeveer 40 ml. water

Werkwijze

Verwarm de oven op 200 graden. Doe alle droge ingrediënten, eerst de melen en kruiden, in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg daarna de pompoenpitten en rozijnen toe en roer er doorheen.

 

Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe, dus: het ei of de appelmoes, de tahini of kokosolie en het water. De substantie van het deeg moet plakkerig zijn en niet al te nat. Je moet plakkerige balletjes kunnen maken van het deeg die niet uitlopen op de bakplaat. Voeg daarom rustig aan het water toe en kijk hoeveel je precies nodig hebt.

 

Vervolgens schep je acht gelijke hoeveelheden deeg met een eetlepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Daarna ga je met natte handen de hoopjes deeg aandrukken en hier koeken van vormen.

 

Na 15 minuten zijn de haverkoeken klaar en heb je een voedzaam tussendoortje dat je overal mee naartoe kunt nemen!

 

Voedzame Haverkoeken Pdf
PDF – 796,1 KB 48 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.