Mini-muffins met verwarmende kruiden

Gepubliceerd op 24 oktober 2024 om 07:22

Ben je op zoek naar een heerlijk, gezond tussendoortje dat perfect past bij een kop thee in het najaar? Deze glutenvrije, vegan en suikervrije mini-muffins met vanille, anijs en kaneel zijn een smaakvolle traktatie die je zonder schuldgevoel kunt eten. Met een knapperige pecannoot bovenop en een kruidige, warme smaak zijn ze ideaal voor iedereen die bewust bezig is met voeding. Je kent het vast wel; je bakt wat lekkers, maar je visite slaat het af omdat ze op dieet zijn, geen trek hebben, etc. Met deze maat muffins komen ze daar niet meer mee weg ;) Geniet ervan!

Gezonde, glutenvrije en plantaardige mini-muffins met verwarmende kruiden, ideaal als voedzaam tussendoortje

Ingrediënten

- 50 gr. havermeel

- 20 gr. bruine rijstmeel

- 40 gr. kokosbloemsuiker

- 1 el. tapiocazetmeel

- 1 tl. kaneel

- 1/2 tl. gemalen vanille

- 1/2tl. gemalen anijszaad

- snufje zout

- 1tl. bakpoeder

- 1/2 tl. bakingsoda

- sap van halve citroen

- 2 el. ongezoete appelmoes

- 25 gr. kokosolie

- 30 ml. water

- 10 ongebrande pecannoten

Werkwijze

Verwarm de oven op 175 graden en vet de minimuffinvorm in met kokosolie Doe alle melen, kruiden, zout en bakpoeder in een kom en roer dit goed door elkaar.

 

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg bij de melen. Daarna voeg je de appelmoes en het water toe aan het deeg.

 

Vervolgens doe je in in een klein kommetje een halve theelepel bakingsoda met het sap van een halve citroen. Dit gaat lekker bruisen en dat is de bedoeling. Door dit als laatste bij het deeg te voegen, krijg je een luchtige structuur.

 

Doe het deeg met een lepeltje in de muffinvorm, leg op elke muffin een pecannoot, druk deze zacht aan, schuif de vorm in de voorverwarmde oven en bak de muffins 20 minuten. 

 

Mini Muffins Pdf
PDF – 736,3 KB 35 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.