Het is nog even genieten van het mooie nazomerweer, maar de dagen worden korter en over twee weken is het alweer oktober. Dat betekent; herfst en bij de herfst denk ik aan pompoensoep. Lekker verwarmend en voedzaam. Deze pompoensoep is net even anders door de combinatie van pompoen, wortel en kruiden.
Ingrediënten
- 600 gr. hokaido pompoen
- 200 gr. wortel of winterpeen
- 1 tl. kurkumapoeder
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 (glutenvrije) gistvrije groentebouillon blokjes
- 1 liter water
- 1,5 cm. verse gemberwortel
- 1 el. Garam masala
- 100 ml kokosmelk + een beetje
voor de garnering
- peper en zout
- kokosolie om in te bakken
Werkwijze
Snijd de pompoen doormidden en snijd deze in blokjes. Was de wortel en snijd deze in stukjes. Leg dit even apart. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit in de pan met een beetje kokosolie.
Voeg na een paar minuten het water en de bouillonblokjes toe. Daarna doe je de pompoen en de wortel in de pan. Snijd de gember in kleine stukjes en doe in de pan. Vervolgens voeg je de kurkuma en de Garam masala toe en breng je de soep rustig aan de kook. Laat de soep 25 minuten rustig koken en pureer de soep daarna met de staafmixer fijn. Tot slot roer je de kokosmelk door de soep en voeg je naar smaak peper en zout toe.
Nadat je de soep in een kommetje hebt gegoten, roer je nog een beetje kokosmelk erdoor voor de garnering.
Reactie plaatsen
Reacties