Wil je een keer wat anders op je boterham? Probeer dan eens deze combinatie van avocado en kikkererwten. Boordevol gezonde vetten, vezels en plantaardige eiwitten. Door granen met peulvruchten te combineren, zijn de eiwitten uit plantaardige voeding beter opneembaar, omdat ze op die manier een breder aminozurenprofiel bevatten.
Ingrediënten
- 2 plakjes volkoren - of desembrood. Voor glutenvrij: Yam Glutenvrij desembrood (dit brood bevat geen suikers en andere ongezonde toevoegingen)
- 1 medium avocado
- 4 el. voorgekookte kikkererwten
- Dijon mosterd (suikervrij)
- 1/4 ui
- handje kiemen naar keuze
- peper en zout
- 2 tl. tahini
Werkwijze
Doe de plakjes brood desgewenst in de broodrooster. Bepaal zelf hoe lang je ze wil roosteren.
Snijd de ui in kleine stukje en leg op een bord. Snijd de avocado in stukjes en leg bij de ui op het bord. Spoel de voorgekookte kikkererwten af onder de kraan, laat uitlekken en leg ze ook op het bord. Prak vervolgens de avocado, ui en kikkererwten fijn met een vork.
Smeer de plakjes toast in met een dun laagje mosterd en doe hier het avocado-ui- kikkererwten mengsel op. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe en top met je favoriete kiemen. Tot slot besprenkel je de toast met een theelepel tahini.
Reactie plaatsen
Reacties